sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pienet lapset ne ihania on.... Vai onko kuitenkaan....?

Viikonloppuna, serkkuni, oli meillä. Sanotaan hänen nimekseen nyt vaikkapa Eloisa...! Eloisa on tyttö, seitsemän vuotias, eli ekaluokkalainen. Eloisa on hyvin, HYVIN energinen tapaus, villi ja vapaa. Välillä Eloisa on oikein, oikein ärsyttävä, mutta pääasiassa rakastan Eloisa-serkkuani. Hän on niin ihanan vapaa, nuori ja... Viaton. Eloisa serkkuni ei ajattele kenestäkään mitään pahaa, ei laskelmoi tai kieroile (paitsi silloin kun haluaa jotain) ja kertoo asiat aina niin kuin ne ovat. Minulla on myös yksi pikkuserkku, (oikeastaan aika monta) jonka nimi on vaikkapa.... Lempeys. Joo, lempeys. Lempeys on rauhalinen, kiltti, mutta leikkii välillä rajuja leikkejä.  ( Hän on jättikroko ja minä pieni kroko ja sitten hän SYÖ minut...) Lempeys ja Eloisa tulevat hyvin juttuun. Mutta, kun he innoistuvat leikkimään, leikki loppuu aina itkuun... Jaa.
   Mutta, Eloisa ja Lempeys ovat minulle hyvin tärkeitä. He eivät sitä itse tiedä, mutta kävelisin tulen läpi molempien vuoksi. En tiedä käsittävätkö he miten paljon rakastan heitä? Ja miksikö rakastan heitä? No, he ovat opettaneet minulle kaiken laista. Kuten, mikä maailmassa on oikeasti tärkeää. Joskus, pari vuotta sitten, mietin paljon mitää mutt minusta ajattelevat. Mutta, aina kun rakas Eloisa-serkkuni tuli kylään ja teki vaikka mitä kummalista (otti vaatteet pois ja juoksi alasti, pissasi tramboliinille, sitten leikkimökkiin ja sitten taas tramboliinille) opin, ettei muiden mielipiteillä ole väliä. Ja juuri se lapsissa onkin niin mahtavaa!
   He eivät välitä, jos ihmiset tuijottavat ilkeästi kaupassa, tai jos kompastuu, tai jos puurolautanen kaatuu paidan päälle. Mihin se luonteenpiirre katoaa? Mikseivat isommat ihmiset voi olla yhtä vilpittömiä, rakastavaisia, yksinkertaisia? Mihin katoaa viattomuus ja energisyys?
   Tai unelmat? eikö olekkin söpöä kun pienet tytöt sanovat, että minusta tulee isona prinsessa? Tai kun he sanovat, että isona olen ammatti-baletti tanssija, mutta eivät tajua, että balettia pitäisi sitten myös harkoitella.
    Rakastan pieniä lapsia, etenkin Eloisaa ja Lempeää.

    - Q-Ash.

Ps. Alhaalla ihana kappale joka sopii tähän kirjoitukseen...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti