keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Yksipuolinen, epäreilu, surullinen ja nöyryyttävä. Siis mikä? No, ystävyys.

Voisin aloittaa kirjoittamalla, että olisi kiva jos jokaikisella olisi elämässään useita ystävyys suhteita. Mutta, en nyt kirjoita niin, koska en VÄLTTÄMÄTTÄ toivo niin. Koska, katsokaas. On olemassa monenlaisia ystävyyssuhteita.

Yksipuolisia, missä vain toinen osapuoli esimerkiksi kuuntelee, lohduttaa ja on hereillä ja toinen vain kertoo omia kuulumisiaan, ongelmiaan ja kysymyksiään. Yleensä sellaiset ystävyys suhteet tuhoutuvat aika nopeasti. Tietysti on olemassa suhteita joissa yksipuolisuus toimii.

Sitten on surulliset suhteet. Niissä toinen, saattaa olla vaikkapa syvästi masentunut ja vetää toisenkin alas. Se on...  Vaikea asia. Siis, olen itse tuntenut miltä tuntuu maata pohjamudassa ilman kenenkään apua. Tietysti tukeiduin ystäviini (harmi vain ettei heitä juuri tuntunut kiinnostavan) mutta en  yrittänyt vetää heitä mukanani. Juuri se surullisessa suhteessa on vaikeaa. Jos vaikka porukassa tehtäisiin jotakin hauskaa, ja yksi murjottaisi koko ajan, menisi koko homma pas*aksi murjoituksen takia. Usein, käy myös niin, että masennus liviää suhteesta toiseen. Ja, kun tuntuu, että masentunut ystävä vetää alas, hänen seuransa kiertely tuntuu vaikealta. Itselläni on ainakin sellainen olo jatkuvasti surullisen kaverini kanssa, että hän vetää minut alas mukanaan. En halua alas, joten hänen seuransa välttely on sinänsä ihan OK, mutta samalla ystäväni valuu vielä alemmas. Kummallinen suhde

Sitten on ne nöyryyttävät. Niissä, voi olla , että toinen on sellainen lörppösuu ja lipsauttelee koko ajan vaikkapa "faktoja" kesken toisen puheen. Esimerkiksi, teimme kerran ryhmätyötä ja kun esittelimme sen koko luokalle, sanoin jonkin väärän sanan, jota KUKAAN YLEISÖSSÄ EI KUULLUT ja tämä ystäväni sanoi kovaan ääneen virheeni. KIITOS!

6 kommenttia:

  1. Joo noita ystävyyssuhteita kyllä mahtuu joka junaan, niinkun jo vähän ilmasit. Mulla tapahtunut tota yksipuolista ystävyyttä, paitsi siitä alko tulla yksipuolista oikeastaan vasta siinä ``lopussa`` Onneksi sitä skaibaa ei tartte kestää enään ja onneksi sullakin menee nyt paremmin (:

    VastaaPoista
  2. Kiva, että kommentoit.. Teatteri oli yksi syy, että silmäni avautui...

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että suakin teatteri auttan. Mullekkin on siitä ollu aivan sairaasti apua vaikkei se kavereihin liittyn. Se oli enemmän sitä itseluottamusta ja uskallusta pitkään aikaan näyttää minkälainen ihminen oikeesti olen niin sisältä, kun ulkoakin..

    VastaaPoista
  4. Jep. Teatteri on oikea HNEGENPELASTAJA. Itse olen saanut uusia kavereita, kutne sinut ja Tuulin. Hassua, sillä olin varma, ettei kenestäkään tule kavereitani koska olin niin ilmiömäisen hyvä....

    VastaaPoista
  5. Toi on niin vitun totta t: dr bil B)

    VastaaPoista